Havearbejde guide

Begyndervejledning til dyrkning af en salathave

Pin
Send
Share
Send

Lær hvordan man dyrker en salathave. Hvis du er nybegynder og for nylig startede i havearbejde, kan du læse nedenfor for at finde ud af, hvilke grøntsager du skal dyrke.

Lære hvordan man laver en salathave. Du har ikke brug for meget plads eller en almindelig have til dette. Hvis du kun har en gårdhave eller balkon og et par containere, kan du stadig gøre dette.

Salat

Først skal du beslutte, hvilken type salat du gerne vil dyrke: løvblad, butterhead, Cos (Romaine) og sprøde.

Plantning af salat afhænger af dit klima, i køligere klimaer planter vi det om foråret. Det kan dyrkes hele sommeren i din salathave. Salat kan lide køligt vejr, og hvis du dyrker salat i varmt subtropisk eller tropisk klima, så plant det om efteråret eller vinteren.

Peberfrugter

Peberfrugter og chili dyrkes på samme måde. Disse er ikke kolde hårdføre og skal plantes efter salat og radiser. Der er mange sorter at vælge imellem, og det er op til dig, hvad du kan lide at dyrke.

Peberfrugter skal plantes 2 uger efter den sidste frostdato i dit område. De vokser bedst, når dagene er mellem 21 ° C og 24 ° C eller varmere. Peberfrugter kan startes med frøet, eller du kan købe potteplanter fra et lokalt planteskole.

Peberplanter foretrækker lys, godt drænet og let fugtig jord og fuld sol. Transplantér kimplanter, når de er mindst 5-6 cm i højden. Hold de nye planter vandet ofte for at give dem en god start. Du kan dyrke dem både på jorden og i containere.

Læs også: Sådan dyrkes bananpeber

Radiser og gulerødder

Radiser er nemme at dyrke. Du kan plante dem næsten hvor som helst, så længe de får masser af sol. Plant reddiker med gulerødder omtrent samme tid sammen. Begge er lette at dyrke og ledsager hinanden. De kræver lignende vækstbetingelser, og hvis du er en ny gartner, prøv dem i din salathave.

Så gulerødderne og radisefrøene sammen, radiserne er klar til at høste hurtigere og skabe flere pladser til gulerødder til at vokse og udvikle sig.

Læs også: Ledsagerplanter til gulerødder

Spinat

Spinatsalat er populær, især med pekannødder. Der er snesevis af opskrifter til rådighed, hvis du søger på nettet, og det er derfor, spinat er en god tilføjelse til din salathave.

Spinat kan lide fuld sol i køligere zoner og delvis skygge i varmere zoner. Brug frugtbar jord til at dyrke spinat, tilsæt gammel gødning eller kompost. Spinat kan også plantes i en gryde eller en planter, bare udfør den regelmæssige vanding og gød ofte for kraftig vækst.

Tomater

Hvis du er dyrke en salathave, tomater skal være der, de er de nemmeste at dyrke, men alligevel mest beundrede. Myriader af sorter er tilgængelige for både lille og stor plads. Du kan endda dyrke dem i hængende kurve. Vælg tomatvariant i henhold til dine vækstbetingelser og plads.

Læs også: Sådan dyrkes tomater på en altan

Arugula (raket)

Arugula, som også kaldes "raket eller roquette" er en krydret aromatiseret grøn bladgrøntsag. Dyrk arugula i din salathave om foråret eller om efteråret. Rumplanter 12 inches fra hinanden på et sted, der er solrigt eller delvist skyggefuldt.

Arugula vokser hurtigt, og hvis du dyrker den i varmt vejr, blomstrer den og sætter frø hurtigt, så du bliver nødt til at skære blomsterstængler til en længere høst.

Bukkehorn

Bukkehorn er en tropisk plante og kan dyrkes året rundt i frostfrit klima. Bukkehorn kan tilsættes til salater, du kan også dyrke den indendørs.

Hvis du vil vide mere om dyrkning af bukkehorn, skal du læse denne vejledning.

Flere planter til din salathave

  • Grønkål
  • Endiv
  • Collard
  • Sennep
  • Grønne løg
  • Radicchio
  • Cikorie
  • Bok Choi
  • Tatsoi
  • Vandspinat

Tips til Salat Garden

Dyrk salatgrøntsager på en hævet seng eller en bred planter.

Bladgrøntsager foretrækker kvælstofrig jord. Forbered jord inden såning af frø, tilsæt meget kompost eller gødning.

Alle planterne på denne liste vokser godt i let fugtig jord.

Bortset fra tomater og peberfrugter kan du dyrke disse salatgrøntsager selv i 4 til 6 timers sol.

Hvis temperaturen er mere end 75 F (24 C), dyrk salatgrønne i skygge (morgensol) for at forhindre dem i at bolte (danne frø).

Foretag efterfølgende plantning af salatgrønne til kontinuerlig høst, så frø hver anden uge eller deromkring i vækstperioden.

Du kan høste disse bladgrøntsager flere gange. Når du har brug for at høste, skal du skære planten en tomme over fra jordlinjen. De vil vokse igen.

Pin det

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Kartofler dyrket i kartoffel spand (Kan 2024).