Bedste og toppen af ​​havearbejde

15 Bedøvelse Container Vegetabilsk Have Design Idéer & tip

Pin
Send
Share
Send

Lave en Container Vegetabilsk Have der giver dig en rigelig høst af friske hjemmelavede grøntsager og urter i begrænset plads og ser også tiltalende og æstetisk ud!

1. Dyrk klatrere og vinstokke

Støt klatregrøntsager og vinstokke og ret dem opad ved hjælp af en espalier eller et bur eller på nogen anden måde. Sådanne planter bruger lodret plads og er rigelige i produktion. Bitter melon (en unik tropisk kalebas kendt for sine sundhedsmæssige fordele), kalebasser, agurk, stangbønner og andre bønner, Malabar-spinat, vinstokke, squash, ærter, hvis du vil prøve - græskar og meloner.

2. Vælg farverige beholdere

Du kan gøre din containergrøntsagshave lysere ved at vælge farverige beholdere til at dyrke dine yndlingsgrøntsager og urter.

3. Brug hængende kurve

Kast ikke ideen om at dyrke urter og grøntsager i hængende kurve. Tomater, jordbær, mange andre grøntsager og urter kan dyrkes i hængende kurve med succes. Det skaber også plads!

4. Start en grydehave

Denne ene pottehaveide er perfekt, hvis du ikke har plads til at oprette en containerhave. For dem der har en lille altan eller et åbent vindue, der får fuld sol. Vi hentede denne idé fra Sunset, læs mere der!

5. Prøv denne lodrette salatplanteridé

Vi elsker dette projekt udført af Bonnie Plants, og hvorfor ikke? Du kan dyrke friske urter og grønne planter let i et begrænset rum ved at følge denne idé. De har en trin for trin DIY artikel om dette, som du kan se på, tjek!

6. Dyrk spiselige blomster

For at tilføje interesse, farve og skønhed er det en god ide at dyrke nogle spiselige blomster. Du kan bruge dem i salater, til at pynt dit måltid eller lave sharbat. Blomster som morgenfrue, calendula, viola, nasturtiums kan prøves. Listen er lang; Treehugger har navnene, tjek!

7. Giv plads til urter

Din container køkkenhave kan se ufuldstændig ud, hvis du ikke dyrker nogle urter. Friske urter kan altid forbedre smagen af ​​dit måltid, så det er en god idé. Du behøver ikke dyrke alle urterne. Overvej at tilføje 2-3 planter, som du kan lide mest og passer til din placering. Persille, timian, mynte, salvie, oregano, koriander og meget mere at vælge imellem. En vindueskasse, et par små containere, hængende kurve osv. Kan bruges.

8. Tomater er must

Tomater er en vidunderlig og den vigtigste tilføjelse til en containergrønsagshave. De ser også smukke ud. Vælg 2-3 sorter og dyrk et par planter for at få en rigelig høst af hjemmelavede tomater. Lær om de bedste tomatsorter til beholderen i dette indlæg.

9. Tilføj farverige sorter

Grøntsager og urter med forskellig struktur, attraktivt løv og farver kan være en glimrende tilføjelse til din container køkkenhave; de kan tilføje visuel interesse for det. Rød hed peber, rødstammet schweizisk chard, rund midnat basilikum, fint blad rosmarin med andre urter som citrongræs eller timian kan få det til at se tiltalende ud. Her er et interessant indlæg om farverige grøntsager, som du kan se!

10. Brug unikke planter

Brug unikke planter til at give din container køkkenhave virtuel interesse. Du kan genbruge og lave dine egne planter eller købe nogle få i usædvanlig form og størrelse. Der er mange DIY ideer tilgængelige på vores hjemmeside for hjælp.

11. Spil med højden

Hvis du ikke vil have din køkkenhave til at se kedelig ud, skal du lege med højden. Brug ikke planter med samme størrelse og højde. Gruppere i stedet store og små containere, hvilket skaber en visuel appel.

Læs også: Tips til design af havehavedesign

Gruppér planter efter deres højde for at skabe en havelignende effekt. For at gøre dette skal du placere høje planter bagpå og korte og lavvoksende planter som urter og grønne foran.

12. Dyrk et citrontræ

At dyrke et citrontræ i en gryde er ikke svært og sandsynligvis en intelligent tilføjelse til din containerhave. Her er vores trin for trin indlæg på det!

13. Tag hjælp til lodret havearbejde

Den største udfordring ved havearbejde med begrænset plads er begrænset plads i sig selv. For at slå dette, tag hjælp af Lodret havearbejde. Brug skoholdere, boghylder og planteholdere til at holde flere gryder. Hvis du er altangartner, er gelænderplantere og hængeplanter et must. Derudover er der mange andre unikke vertikale havearbejde ideer til rådighed her.

Læs også: DIY lodrette haveideer

14. Start med de produktive og nemmeste containergrøntsager

Prøv efterfølgende plantning til kontinuerlig høst og dyrk de mest produktive og nemmeste containergrøntsager til den vellykkede høst. Her er vores artikel om det.

15. Prøv denne idé med en pottekrydderi

At dyrke urter er let at dyrke dem sammen med andre grøntsager, du dyrker. Vi fandt denne One pot herb garden garden idé på Southern Living fascinerende for urbane gartnere. Se det fulde indlæg her!


Pin det!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Combating Common Diseases with Plants by Michael Greger (September 2024).