Bedste og toppen af ​​havearbejde

101 Syreelskende planter til sur jord

Pin
Send
Share
Send

Din søgning efter hvad der vokser bedst i sur jord ender med denne omfattende liste over 101 Syreelskende planter til din have!

1. Amaryllis

Botanisk navn: Hippeastrum

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,8

Amaryllis vokser bedst i let sur jord. Du kan også holde det indendørs på et sted, der modtager mindst 3-4 timers direkte sollys dagligt. Når den blomstrer, skal du flytte den ud af direkte sollys.

2. Andromeda

Botanisk navn: Andromeda polifolia

Jord Ph: Mellem 5,0 og 6,5 er ideel

Også kendt som Bog rosmarin, den har lyserøde og hvide blomster med blågrønne blade. Det er en giftig plante, især dens løv; så hold det utilgængeligt for børn og kæledyr.

3. Apple

Botanisk navn:Malus

Jord Ph: Mellem 5,5 og 7,0

Æbletræer vokser bedst i let sur til neutral jord. Du kan også dyrke nogle af dens sorter i potter. Lær mere her.

4. Chokeberry

Botanisk navn: Aronia melanocarpa

Jord Ph: Mellem 6 og 6,5

Aronia viser attraktivt efterårsløv, vokser omkring seks meter højt og producerer spiselige sorte og røde bær. Den vokser bedst i let sur til neutral jordtype.

5. Arugula

Botanisk navn: Eruca Vesicaria Sativa

Jord Ph:Mellem 6,0 og 6,8

Den tangy og sennepslignende smag af arugula gør det til et perfekt supplement til salater. Det er også højt i fiber og fytokemikalier.

6. Aster

Botanisk navn: Asteraceae

Jord Ph: Mellem 5,8 og 6,75

Selv når andre sommerblomster falmer, fortsætter de med at holde øje med deres langvarige blomster, der kommer i en række lyse farver. De er containervenlige, så du kan placere dem hvor som helst i dit hus!

7. Astilbe

Botanisk navn: Astilbe Arendsil Group

Jord Ph: Mellem 6,0 og 8,0

Dens høje stilke blomster stiger over det rummelige løv og står i kontrast til bredbladede planter som Hostas og Heuchera. Det kan vokse mellem let sur til alkalisk jord.

8. Azalea

Botanisk navn: Rhododendron

Jord Ph: Mellem 4,5 og 5,5

Også kendt som "The Royalty of the Garden”Dets løv og blomster, begge værdsættes af gartnere i lang tid for sin form og attraktive, forskellige farver.

9. Basil

Botanisk navn: Ocimum basilicum

Jord Ph: Mellem 5.1 og 8.5

Mens basilikum kan vokse i sur jord, foretrækker det lidt surt frem for det neutrale substrat. Det er ubesværet at dyrke og vedligeholde og bruges på en række forskellige måder.

10. Bayberry

Botanisk navn: Myrica

Jord Ph: Mellem 5,6 og 6,5

Bayberry busk vokser bedst i let sure, fugtige og sandede jordarter. Det foretrækker et koldt klima. Planterne lider af klorose, når de vokser i alkalisk jord.

11. Bønner

Botanisk navn: Phaseolus Vulgaris

Jord Ph: Mellem 4,2 og 6,0

Bønner er en god tilføjelse til enhver sund kost og kan kastes i salater eller koges separat. De er en rig kilde til protein og sunde næringsstoffer.

12. Bøgetræ

Botanisk navn:Fagus

Jord Ph: Mellem 5,0 og 6,5

Det bliver ret stort og ser storslået ud, når det modnes. Den vokser op til 80 fod i højden og spredes ret bred. Dens løv bliver bronze til gul om efteråret, hvilket gør det til et syn at tilbageholde.

12. Begonier

Botanisk navn:Begonia X Semperflorens-Cultorum

Jord Ph: Mellem 5,5 og 6,2

Blomsterne er lyse nok til at forstærke stemningen i dit hus ti gange. Begonier har et smukt løv, og når de er parret med sine lyse blomster, tilføjer det yderligere plantens skønhed.

13. Brombær

Botanisk navn: Rubus

Jord Ph: Mellem 5,5 og 7,0

Det er en fest for smagsløg om sommeren og er en rig kilde til fiber, C-vitamin og antioxidanter. Du kan også bruge bærene til at fremstille syltetøj, rystelser og hvad ikke!

14. Blødende hjerte

Botanisk navn: Lamprocapnos spectabilis

Jord Ph:Mellem 6,0 og 6,5

Lad ikke sit navn narre dig! De smukke udseende buede stængler blomstrer med hjerteformede blomster, der er en absolut godbid at se om foråret, når de er i fuld blomst.

15. Blåbær

Botanisk navn: Cyanococcus

Jord Ph: Mellem 4,5 og 4,8

De antioxidantrige bær er blå, som navnet antyder. De er velsmagende og kan spises direkte eller bruges på mange måder. Planten kan let dyrkes i en stor beholder, hvis du mangler plads.

16. Broccoli

Botanisk navn: Brassica oleracea var. italica

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,8

Broccoli er meget lav i kalorier og fyldt med næringsstoffer og protiens til randen. Dens sunde og smagfulde natur har givet det et mærke af en 'Superfood'.

17. Kål

Botanisk navn:Brassica oleracea var. capitata

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,8

Det hører til den samme familie som broccoli, denne grønne grøntsag kan koges eller spises rå i salater. Det kan også plantes i mellemstore beholdere.

18. Caladium

Botanisk navn:Caladium spp

Jord Ph: Mellem 5,5 og 6,5

Caladiums løvform gør det meget attraktivt. Den kommer i lyserøde, hvide eller røde farver med grønne ydre kanter, hvilket gør det til en farverig tilføjelse både indendørs og udendørs.

19. Gulerod

Botanisk navn:Daucus carota subsp. sativus

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,8

Hvad mere kan du spørge fra en rodgrøntsag, der er sprød, velsmagende og nærende. Du kan spise det direkte eller lave mad på mange nemme måder!

20. Catnip

Botanisk navn: Nepeta cataria

Jord Ph: Mellem 6,0 og 7,5

Denne buskede plante, der hører til myntefamilien, med sin skarpe duft tiltrækker katte og afviser myg. Det er hovedårsagen til, at den har "Cat" i sit navn!

21. Camellia

Botanisk navn: Camellia japonica

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,5

Du kan få Camellia til hver sæson, da denne busk kommer i forskellige sorter. Du behøver aldrig nogensinde bekymre dig om at udskifte det også, fordi det er en flerårig.

22. Blomkål

Botanisk navn: Brassica oleracea var. botrytis

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,8

Selvom du måske finder det lidt svært at vokse på grund af dets intolerance over for meget varme og kulde. Men al den indsats vil være til sidst værd, fordi frisk, hjemmelavet blomkål smager himmelsk. Du kan også dyrke den i en gryde.

23. Selleri

Botanisk navn: Apium graveolens

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,5

Selleri dyrket derhjemme er mere crunchy og smagfuldt end hvad du får i butikkerne. Desuden vil den også være fri for pesticider! Du kan dyrke det om foråret eller efteråret, let i containere.

24. Cikorie

Botanisk navn: Cichorium intybus

Jord Ph: Mellem 4,5 og 7,5

Denne urt er hjemmehørende i USA og er kendt for sin medicinske anvendelse. Det er afførende i naturen og reducerer hævelse af galdeblæren. Det er også et meget sundt alternativ til kaffe.

25. Sød peberfrugt

Botanisk navn: Clethra Alnifolia

Jord Ph: Mellem 5,0 og 7,0

Også kendt som peberbuske, denne plante har en krydret duft. Det er en prydplante med eksotiske hvide blomster. Det er en af ​​de perfekte syreelskende planter at vokse i sur jord.

26. Cleyera

Botanisk navn: Ternstroemia gymnanthera

Jord Ph: Mellem 4,0 og 6,5

Cleyera vokser naturligt i en pæn afrundet form, der kræver lidt eller ingen beskæring. Planten er ideel til hække eller skærme, og den er meget let at dyrke i potter.

27. Tranebær

Botanisk navn: Oxycoccus

Jord Ph: Mellem 4,0 og 5,5

Så længe jorden er sur, kan du dyrke tranebær rigeligt. De laver en sund snack, kan spises tørret og kan også bruges til at fremstille berømt tranebærsaft!

28. Ribs

Botanisk navn:Ribes

Jord Ph: Mellem 4,0 og 7,0

Lille, tærtsmagede korender er rige på næringsstoffer og bruges mest i syltetøj og gelé. Nogle sorter er søde nok til at blive spist direkte. De kræver lidt ekstra plads til at vokse og er bedst egnet til haven.

29. Dogwood

Botanisk navn: Cornus

Jord Ph: Mellem 5 og 8

Mange kornelarter viser enorme farver om efteråret. Ligesom Cornus 'Midwinter Fire' sort på billedet ovenfor.

30. Dild

Botanisk navn:Anethum graveolens

Jord Ph: Mellem 5,5 og 6,5

De fjergrønne blade bruges i supper, gryderetter og også til bejdsning. Det skænker dig med sine smukke gule blomster om sommeren.

31. Aubergine

Botanisk navn: Solanum melongena

Jord Ph: Mellem 5,5 og 7,5

Denne grøntsag med varmt vejr er let at dyrke selv i potter, se vores artikel for at lære mere.

32. Hyldebær

Botanisk navn:Sambucus

Jord Ph: Mellem 5,5 og 6,5

Det er en mørk lilla bær, som er kendt for at give lindring i forkølelse og influenza. Derudover er den rig på antioxidanter og en lige så rig kilde til vitamin C. Det kan let vokse i haven i huset.

34. Bregner

Botanisk navn: Tracheophyta

Jord Ph: Mellem 4 og 7, op til 8

Hvis du elsker bregner, skal du lære om de bedste, du kan dyrke indendørs her.

Læs også: Sådan plejer du bregner

35. Fir

Botanisk navn: Abies

Jord Ph: 5,5 til 7,0

Gran er det mest populære valg til juletræet og skaber et attraktivt landskab. Næsten alle arter kræver sur til let sur jord for at vokse godt. Her er et nyttigt diagram, som du kan se.

36. Fothergilla

Botanisk navn: Fothergilla major

Jord Ph: Mellem 5,0 og 6,0

Dette anlæg med lav vedligeholdelse kommer i lav til middel størrelse afhængigt af sorten. Blomsterne er hvide, flaskebørstelignende, med honningduftende blomster, der pryder det i fjedre.

37. Gardenia

Botanisk navn: Gardenia jasminoides

Jord Ph: Mellem 5,0 og 6,0

Gardenia har en berusende duft og voksagtigt løv. Blomsterne er roselignende med en forbløffende hvid farve. Det er en af ​​de mest duftende blomster.

38. Hvidløg

Botanisk navn: Allium Sativum

Jord Ph: Mellem 6,0 og 7,2

Det være sig medicinsk eller kulinarisk brug - hvidløg tjener mange formål. Du kan plante Softneck, Hardneck eller Great-headed hvidløg afhængigt af dine behov med lethed.

39. Stikkelsbær

Botanisk navn:Ribes uva-crispa

Jord Ph: Mellem 6,0 og 6,8

Bærene har en tangy, rig, sød og saftig smag og bruges generøst i tærter og gelé. Med sådan en velsmagende frugt er der næppe noget, der går galt med at dyrke den!

40. Kalebasser

Botanisk navn: Cucurbitaceae

Jord Ph: Mellem 5,8 og 8

Med omkring fyrre sorter at vælge imellem har du altid en sort, der passer til dine behov og krav. De vokser let i et lille rum.

41. Druer

Botanisk navn:Vitis

Jord Ph: Mellem 5,5 og 8,0

Grapevine behøver ingen introduktion. Det vokser bedst i sure til let sure jordarter. Det kan også let dyrkes i containere, hvis du følger tipene her.

42. Hede

Botanisk navn: Erica

Jord Ph: Mellem 4,5 og 5,5.

De fleste af arterne tilhører Erica-slægten vokser i sur jord pH.

43. Lyng

Botanisk navn: Calluna Vulgaris

Jord Ph: 4,5 til 5,5

En af de blomstrende planter med lav vedligeholdelse, lær hvordan man dyrker lyng her.

44. Gift Hemlock

Botanisk navn: Conium maculatum

Jord Ph: Mellem 4,5 og 6,0

Det er en meget giftig urt, der kan være dødelig, selv når den indtages i små mængder. Nogle mennesker dyrker det til medicinske formål.

45. Hibiscus

Botanisk navn: Hibiscus Rosa-Sinensis

Jord Ph: Mellem 5,5 og 7,5

Også betragtet som "dronningen af ​​troperne" vokser hibiscus naturligt i tropiske og subtropiske områder.

46. ​​Holly

Botanisk navn: Ilex

Jord Ph: Mellem 4,5 og 5,5

Lyse røde kristtornbær er populære i feriearrangementer.

47. Hosta (Plantation Lily)

Botanisk navn: Hosta plantaginea

Jord Ph: Mellem 6,5 og 7,5

Denne hosta-familieplante har blankt æstetisk løv og duftende hvide blomster.

48. Huckleberry

Botanisk navn:Vaccinium

Jord Ph: Mellem 4,5 og 6

Den populære vaccinium-slægt har mange spiselige bærarter. Alle vokser i sur jord.

49. Hortensia

Botanisk navn:Hortensia Macrophylla

Jord Ph: Mellem 5 og 6,5 (til blå blomster)

Hvis du er forelsket i blå blomster, skal du dyrke hortensiaer i sur jord.

50. Inkberry

Botanisk navn: Ilex glabra

Jord Ph: 5 til 6,8

Med et mørkt og stedsegrønt løv vil du helt sikkert have denne plante til at pryde din have. Plantens bær er ikke spiselige.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Sådan planter du rhododendron (Kan 2024).