Bedste og toppen af ​​havearbejde

36 bedste blå blomster til at vokse i containere

Pin
Send
Share
Send

Hvis du elsker farven 'BLÅ' og vil have de samme blomster, så er du på det rigtige sted! Her er de bedste blå blomster til at vokse i containere!

Blå er farven på ro og sindsro. At have blå farveblomster i dit hjem vil tilføje positive vibes, mens du bringer en masse appel til indretningen! Her er en eksklusiv liste over nogle af Bedste blå blomster til at vokse i containere for at hjælpe dig med at vælge en, du bedst kan lide!


Bedste blå blomster til at vokse i containere

1. Morning Glory 'Heavenly Blue'

Botanisk navn: Ipomoea tricolor

USDA-zoner: 9-11

Klima: Morning glory er et frostmørt vin, der er flerårigt i varme klimaer

Der er kun meget få blomster, der giver ægte blå farve som 'Heavenly Blue' Morning Glory. Dyrkning af morning glory i containere er absolut let i en mellemstor gryde. Hold planten i fuld sol, sørg for lidt skygge om eftermiddagen (hvis solen er intens i dit område), og den vil vokse.

2. Hortensia

Botanisk navn: Hydrangea macrophylla

USDA-zoner: 3-9

Klima: Hortensiaer kan dyrkes i tempererede og moderat varme klimaer.

Hortensiaer kan ændre farven på deres blomster i henhold til jordens pH. Hvis jorden er sur, bliver de til blå (tilsæt jordsvovl for at sænke pH). Til dyrkning af hortensiaer i potter kræves en stor beholder med en diameter på mindst 18 tommer. Giv morgensolen skygge om eftermiddagen og fugtig og godt drænet jord.

Læs også: Bedste buske til containere

3. Clematis

Botanisk navn: Clematis x jackmanii

USDA-zoner: 3-9

Klima: Du kan dyrke clematis i en række forskellige klimaer; sorter er også tilgængelige for varmere regioner (USDA Zones - 10 - 11).

Voksende clematis er mulig i en stor beholder. Der er mange blå clematis-sorter til rådighed - Ice Blue, Blue Pirouette, Emilia Plater, Blekitny Aniol, Arabella, Dominika, Petit Faucon, Durandii, Fryderyk Chopin osv. Opbevar din potteklematis på et sted, der får fuld sol, vandbrønd og yde support.

4. Kornblomst (Bachelor's Button)

Botanisk navn: Centaurea cyanus

USDA-zoner: 2-11

Klima: Da kornblomst dyrkes som en årlig, kan den trives let i næsten alle klimaer

Denne vilde blomst kan være en fremragende tilføjelse til din containerhave, hvis du kan lide at have en hyttehave som at føle og tiltrække dyreliv. Da den aldrig bliver over 3 meter høj, er en lille til en mellemstor container det, du har brug for. Denne blomstrende plante med lav vedligeholdelse blomstrer meget med regelmæssig deadheading. For at lære om dens sorter, klik her!

Læs også: hvordan man holder blomster blomstrende

5. Rose of Sharon

Botanisk navn: Hibiscus syriacus

USDA-zoner: 5-9

Klima: Foretrækker moderat klima, men kan dyrkes i varme områder med omhu

En af de mest populære prydbuske, du kan helt sikkert dyrke denne hårdføre hibiscus i en beholder. Et par af de bedste blå sorter (forvent ikke ægte blå), du kan se efter, er Blue Bird, Blue Chiffon og Blue Satin. Busken har potentialet til at vokse op til 8-10 meter høj på jorden. Så du har muligvis brug for en mellemstor container.

Bemærk: Vælg beholderens størrelse i henhold til plantens aktuelle tilstand.

6. Delphinium

Botanisk navn: Delphinium

USDA-zoner: 3-8

Klima: Dyrkning af denne blomstrende plante er mulig, hvis du bor i et klima med kølige somre

Delphiniums er gode til at krydre grænserne om sommeren, men det betyder ikke, at du ikke kan dyrke dem i containere. Den ægte blå farve, de tilbyder, er sjælden. Vælg en mellemstor til en lille beholder (afhængigt af hvilken type du dyrker).

7. viola / stedmoderblomst

Botanisk navn: Viola tricolor var. hortensis

USDA-zoner: 2-11

Klima: Kan dyrkes som en årlig / toårig i næsten alle klimaer

Navnene “Viola” og “Pansy a. Men der er en lille forskel i dem. Mens de blomstrer om efteråret og foråret, er blomstringsperioden for disse smukke blomster vinter i varme områder (USDA Zones 10-11). De kommer i næsten alle farver, og du kan nemt finde en sort i skyggen af ​​blå. True Blue, Blue Blotch og Neon Violet er et par navne, du kan se efter.

8. Petunia

Botanisk navn: Petunia x hybrida

USDA-zoner: 9b-11

Klimaer: Voksende petunia er mulig i hvert klima som et årligt. De er flerårige i varme klimaer

Den mest foretrukne årlige blomst fås i næsten alle farver og blomstrer så rigeligt. Petunia blomster er absolut glade at se på. Du kan nemt finde transplantationer i blå farve i dine nærliggende planteskoler eller se frøkataloger på nettet for at få flere muligheder. Læs disse petunia voksende tip for at lære at dyrke petunier i potter!

9. Lobelia

Botanisk navn: Lobelia erinus

USDA-zoner: Alle zoner

Klima: Lobelia kan dyrkes i ethvert klima som et årligt

Lobelia er endnu et årligt, som vi elskede at føje til vores liste over bedste blå blomster til containere. Mens mange af dens sorter fås i hvid, lyserød og rød farve, er den mest almindelige farve blå. Du kan dyrke den i små beholdere, spildt blomsterpotte og hængende kurve og i smukke containerarrangementer som et fyldstof som dette arrangement ovenfor - Lobelia, krybende jenny og lilla petunier!

10. Pincushion Flower

Botanisk navn: Scabiosa

USDA-zoner: 3-11

Klima: Det er muligt at dyrke det i næsten ethvert klima, enten som en kortvarig flerårig eller en årlig.

Dyrkning af scabiosa i containere er ikke svært. Det er en god ide at give den fuld sol. Men hvis du bor i et varmt klima, er det bedre at holde denne plante i den delvise sol. De har lav vedligeholdelse og har en meget lang blomstringssæson.

11. Salvia

Botanisk navn: Salvia splendens

USDA-zoner: 9-11

Klima: De fleste af salvierne foretrækker, at varmt subtropisk og tropisk klima vokser som en flerårig, men de er en biograf til at vokse selv i kolde områder som en årlig.

Vælg en mellemstor container, der også er bred, og placer den på et sted, der får fuld sol (skygge om eftermiddagen i troperne). Hold jorden fugtig, men se om den forbliver godt drænet. Se denne artikel for at lære om de bedste blå salvia sorter.

12. Geranium

Botanisk navn: Geranium dissectum

USDA-zoner: 4-9

Klima: Hardy pelargoner er kolde tolerante og trives bedst i moderat køligt klima

Hardy geranium (kranebill) har virkelig lang vækstsæson i haven. De er vedligeholdelsesfattige og egnede til containerplantning. Der er sorter som Geranium 'Rozanne' og Geranium Johnson's Blue, der giver lokkende blå farve. Du kan endda dyrke dem i hængende kurve og vindueskasser. Klik her for at lære om dyrkning af geranium i containere!

13. Druehyacint

Botanisk navn: Muscari

USDA-zoner: 4-8

Klima: Velegnet til de fleste klimaer undtagen tropiske og halvtørre områder

Denne forårblomstrende pære giver en smuk blå farve og ligner en miniaturhyacint. Let at dyrke i containere, den vokser ikke over 8 inches høj. Du kan kombinere flere af dem med andre sæsonfisk eller græs. Opbevar den i fuld sol eller delvis skygge og vand moderat. Undgå vandfyldning af jord ved at kontrollere, om den er godt drænet, og undgå overvanding.

14. Plumbago

Botanisk navn: Plumbago auriculata

USDA-zoner: 8-11

Klima: Det er flerårigt i et tropisk og subtropisk klima, men du kan prøve at dyrke det i tempererede (ned til zone 5) ved at holde det indendørs om vinteren.

Det er slet ikke svært at dyrke lodse i containere, hvis du tager vare på dets grundlæggende behov, giver fuld sol og vand moderat, når det er nødvendigt. Den kan trænes som en busk ved hjælp af en stav og ser så fascinerende ud, når den blomstrer, de himmelfarvede blomster gør denne plante værd at prøve.

15. Dværg Morning Glory

Botanisk navn: Evolvulus

USDA-zoner: 9-11

Klima: Det elsker varmt vejr, varme og eksponering for hele dagen for solen

Denne morgen herlighed fætter kaldes også kendt som dværg morgen herlighed. Det kan dyrkes i containere, hængende kurve og designplantere. Dens himmelblå blomster er ægte blå, en hybrid kaldet 'Blue My Mind' har mere intense blomster, som fås hos dokumenterede vindere!

16. Bellflower

Botanisk navn: Campanula

USDA-zoner: 3-11

Klima: Blomsterne i denne slægt kan dyrkes i ethvert klima (afhængigt af typen), enten som en flerårig, toårig eller enårig.

Klokkeblomster fås i lyserøde, violette, hvide og blå farver. Du kan dyrke dem i små til mellemstore beholdere og hængende kurve.

17. Aster

Botanisk navn: Aster amellus

USDA-zoner: 3-9

Klima: Aster foretrækker klimaet med kølige somre. I varme klimaer kan det dyrkes som et årligt.

Denne frodige blomst blomstrer om sommeren og efteråret og fås i så mange farver, inklusive den blå. Mens nogle af dens sorter kan vokse op til 6-8 høje, er det normalt en lavvoksende blomstrende plante.

18. Ballonblomst

Botanisk navn: Platycodon grandiflorus

USDA-zoner: 3-9

Klima: Velegnet til kolde klimaer

Ballonblomst er kendt for sine ballonformede uåbnede blomsterknopper. Den åbne blomst er dog mere en stjerneformet og tilgængelig i nuancer af lyserød, hvid og blå. At dyrke det er let i potter. Hold planten på et sted, der får fuld sol, men skygge om eftermiddagen i varmere områder.

19. Iris

Botanisk navn: Iris germanica

USDA-zoner: 3-10

Klima: Iriser foretrækker køligt og moderat klima, men sorterne fås også til varme regioner. Besøg Florida Gardener for at lære mere

Mens blå og lilla er de mest almindelige farver i skæggede sorter, kan du se efter andre farver, når du dyrker iris i containere. En pot på 12 tommer er tilstrækkelig til skægiris. Vælg et sted, der er solrigt og vand ofte, men kun når jorden tørrer ud.

20. Sommer Snapdragon

Botanisk navn: Angelonia

USDA-zoner: 9-11

Klima: Flerårig i varme klimaer, der dyrkes som en årlig i koldere regioner

Angelonia er en af ​​de bedste kunstnere i den barske sommervarme, tilgængelig i farver som lyserød, hvid, rød, lilla og især den blå. Det er let at dyrke i en gryde og har en lang blomstringsperiode.

21. Virginia Bluebells

Botanisk navn: Mertensia virginia

USDA Zone: 3-8

Klima: Du kan dyrke dem i moderat varme klimaer.

Med fantastiske klynger af babyblå blomster er Virginia Bluebells elsket af både bier og sommerfugle. Dyrk det i gryder med drænhuller fyldt med rigt, organisk materiale under dappled sol eller delvis skygge.

22. Blue Daisy

Botanisk navn: Felicia amelloides

USDA Zone: 10-11

Klima: Det fungerer godt som en flerårig i varme klimaer.

Blå tusindfryd fremviser smukke himmelblå blomster med et gult center. Det kan dyrkes fra både frø og stiklinger. Dyrk 'Blå tusindfryd' i godt drænet jord under fuld sol. For at få den bedste visuelle glæde skal du plante dem med forskellige lyse blomster.

23. Lily of the Nile

Botanisk navn: Agapanthus umbellatus

USDA Zone: 8-11

Klima: Det fungerer bedst i varme til varme klimaer.

Lys din have eller indendørs plads op med sfæriske klynger af tragtformede blå blomster. Den vokser godt i mellemstore beholdere i fugtig, frugtbar og godt drænet jord i fuld sol til delvis skygge. Denne plante er tørke tolerant og har brug for moderat vanding.

24. Swan River Daisy

Botanisk navn: Brachyscome iberidifolia

USDA Zone: 8-10

Klima: Cool sommerklima er det bedste at dyrke denne plante.

Denne australske tusindfryd kan bruges som en sjov popfarve i din container. Det kan håndtere forskellige jordarter og er en fremragende varme- og sygdomsresistent. Undgå overvanding, og det vil fortsætte med at forbløffe dig med sine fantastiske blomster!

25. Glem mig-ikke

Botanisk navn: Myosotis palustris 'Southern Blues'

USDA Zone: 5-9

Klima: Denne årlige blomst foretrækker et køligt klima.

De blanke, lyse grønne blade og små blå blomster med et gult øje ser perfekt ud i potter. De ser ekstremt godt ud, når de plantes i stort antal og er gode til klippehaver eller som en kantplante.

26. Blue Phlox

Botanisk navn: Phlox divaricata

USDA Zone: 3-8

Klima: Denne semi-stedsegrønne flerårige klarer sig godt i milde klimaer.

Indfødt i det østlige Nordamerika har Blue phlox duftende lavendelblå eller pulverblå blomster om foråret. Det vokser også godt i beholdere under delvis skygge i humusy, fugtig, godt drænet jord.

27. Sea Holly

Botanisk navn: Eryngium maritimum

USDA Zone: 4-9

Klima: Denne prydede flerårige klarer sig godt i mildt kulde og varmt klima.

Sea Holly er et ideelt valg, hvis du vil have blå blomster om sommeren. Stikkende blå skovlblade omgiver de unikke ovale stålblå blomsterhoveder. Det kan vokse op til 6-18 inches højt i sandjord under fuld sol.

28. Blå ventilatorblomst

Botanisk navn: Scaevola aemula

USDA Zone: 10-11

Klima: De er stauder i USA og klarer sig godt i varmt til varmt klima.

Også kendt som 'fairy fan-flower', det er kendetegnet ved sine varme og tørke tolerante blå fan-formede blomster. Du kan dyrke det i containere eller hængende kurve i godt drænet jord under fuld sol til delvis skygge. Husk, at planten ikke kan lide overvanding.

29. Beth's Blue

Botanisk navn: Isotoma axillaris

USDA Zone: 8-10

Klima: Som en flerårig klarer det sig godt i varme klimaer.

Beths Blue danner overflod af stjerneformede blå blomster med et gult center på en pude af mellemgrønt løv. Det dyrkes ofte som fyldstof, mens det vokser i containere, bruger godt drænet jord og placerer potterne i fuld sol til delvis skygge.

30. Himalaya blå valmue

Botanisk navn: Meconopsis betonicifolia

USDA Zone: 7-8

Klima: En flerårig plante, det klarer sig godt i kølige, fugtige somre.

Også populær som Dronningen af ​​Himalaya-blomster, skinner Himalaya Blue Poppy med store kølige blå blomster og hårede blade. Det fantastiske udvalg af gule centre parrer sig smukt med de ydre kronblade.

31. Columbine

Botanisk navn: Aquilegia alpina

USDA Zone: 3-9

Klima: Let at dyrke flerårig, det klarer sig godt i mild kulde til varmt klima.

Den smukke klokkeformede blå-hvide blomst med gule støvdrager, der flyder på mørkegrønne blade, der bliver rødbrune om efteråret, sød i containere. Det foretrækker fuld sol i nord, men kan ikke lide for varm sommer.

32. Hørblomst

Botanisk navn: Linum lewisii

USDA Zone: 4a-9b

Klima: En flerårig, blomsten klarer sig godt i kolde til varme klimaer.

Indfødt i Californien begynder den fembladede blå blomst at blomstre i maj til september. Planten er også kilden til de berømte hørfrø, der er en rig kilde til Lignans og har en række anvendelser.

33. Gentian blomst

Botanisk navn: Gentiana

USDA Zone: 3-9

Klima: Flerårig eller årlig, det klarer sig godt i både mildt koldt til varmt klima.

Hvis du vil have 'ægte' blå blomster, er gentian et perfekt valg for dig. Planten viser dybblå opadvendte trompetformede blomster med mat-lignende løv fra maj til september. Det er en fantastisk plante at dyrke i både containere og haver.

34. Monkshood

Botanisk navn: Aconitum

USDA Zone: 3-7

Klima: En flerårig, det klarer sig godt i regioner med mild sommer.

Hvis du er glad for blå blomster, kan monkshood være en god mulighed for din plantesamling. Den kan vokse op til 2-4 meter høj med palme lys til mørkegrønne blade med slående spirer af lilla-blå blomster, der blomstrer fra sensommeren til det tidlige efterår.

Bemærk: Alle dele af planten er giftige, og hold dem derfor utilgængeligt for børn eller kæledyr. Bær altid handsker, mens du håndterer monkshood-planten.

35. Brunnera

Botanisk navn: Brunnera macrophylla

USDA Zone: 3-7

Klima: En rhizomatøs flerårig, den klarer sig godt i moderat kolde til varme klimaer.

Brunnera, med sine lyseblå blomster og hjerteformede blade, kan være et omdrejningspunkt i din have eller dine hjem. Du kan dyrke 'Jack Frost', som er en populær sort med sølvstænkt løv og blå blomster.

36. Blyanlæg

Botanisk navn: Ceratostigma plubaginoides

USDA Zone: 5-9

Klima: En urteagtig flerårig plante, den klarer sig godt i varme klimaer.

Også populært ved navnene Downy indigo bush og bøffelbælge ser Lead Plant smukt ud med små lilla til blå blomster, der vokser i masser over en stilk. Blomsterne kontrasterer godt med plantens sølvgrå løv!


Pin det!

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Forår med blomster i drivhuset (September 2024).