Bedste og toppen af ​​havearbejde

Dyrk 22 bedste grønne bladgrøntsager i beholdere til salat

Pin
Send
Share
Send

Dyrk disse 22 bedst Grønne bladgrøntsager i beholdere i din altan eller gårdhave til levering af friske hjemmelavede salatgrøntsager!

Hvem kan modstå friske og organiske, hjemmelavede bladgrøntsager i salaten? Dyrk dem i din lejlighed uden haven.

Læs også: Dyrkning af tomater i containere

1. Spinat

Den rige, hjertelige smag af sprøde unge spinatblade egner sig godt til salater, både kogte og rå. Og den bedste del, voksende spinat i potter er en af ​​de nemmeste ting.

Sådan vokser du:Se vores guide til spinatdyrkning her.

2. Selleri

Denne populære grøntsag med lavt kalorieindhold er god at gå i dine salater. Det er godt for vægtovervågere og hjælper med at forbedre fordøjelsen; selleri er et medlem af den samme familie, der inkluderer gulerødder, pastinetter og persille.

Sådan vokser du:Som andre grønne grøntsager er selleri heller ikke svært at dyrke. Vælg en skål eller en planter, der er mindst 8 inches dyb. Hold jorden fugtig og fodres regelmæssigt med flydende gødning.

Læs også: Sådan dyrkes urter i dåse

3. Swiss Chard

En tæt fætter til rødbederne, schweizisk chard har blanke grønne blade, der bæres på levende bladstængler, der er fantastiske at se ud og gode at spise. De sarte babyblade kan bruges til at gøre salater lysere, mens de modne kan kastes i supper; deres sprøde stilke er en attraktiv tilføjelse til pommes frites.

Sådan vokser du:Chard drager fordel af fuld sol, så placer det på et sted, hvor det sandsynligvis modtager mindst 6-8 timers sollys, især i klimaer, hvor solen ikke er intens.

4. Cikorie, belgisk endiv

Cikorie og belgisk endiv er forskellige sorter af samme plante Cichorium intybus (Botanisk navn). Hvis du sætter pris på den lidt bitre smag, skal cikorie vokse og kan nydes i salater, supper og dips.

Sådan vokser du:Cikorie er en kølig vejrafgrøde og kan dyrkes tidligt på foråret og foråret. Hvis somrene er kølige i dit område, skal du fortsætte med at dyrke det til efteråret. Hvis du bor i et klima, hvor vinteren ikke er hård, skal du dyrke den om vinteren og det tidlige forår. Når du dyrker cikorie for bladene, skal du vælge en lav gryde og holde vækstmediet let fugtigt hele tiden.

5. Grønkål

Den mest elskede bladgrønne af sundhedsfreaks, grønkål bruges til at tilføje måltider farve, tekstur og ernæring. Dens tykke, mørkegrønne blade er beriget med vitaminer, mineraler og kostfibre.

Sådan vokser du:Det bedste er, det er meget let at dyrke på din altan eller gårdhave og endda indendørs. Du kan plante op til 2 grønkålsplanter i en standard potte på 5 inches og flytte den let rundt i skyggen eller ud af kulden om vinteren. Faktisk er dyrkning af kale indendørs en fantastisk måde at sikre en frisk forsyning af denne lækre grønne hele året rundt.

Læs også: 16 indendørs vinduehavideer

6. Radicchio

Radicchio er også en type cikorie, en rækkeCichorium intybus,også kendt som italiensk cikorie. Denne grøntsag med bitter smag er en favorit blandt salatelskere, og det er ikke svært at se hvorfor. Dens slående dybe granatblade tilføjer en unik farve til salater, mens dens skarpe smag ofte bruges til at kompensere for andre ingrediensers sødme.

Sådan vokser du:At dyrke det ligner salat, da begge hører til daisyfamilien. Start radicchiofrøene om foråret og igen om sommeren til efterårshøsten. Du kan også plante den midt om efteråret til vinterhøst, hvis du holder den indendørs eller i et beskyttende altanmiljø. Da radicchio er en kølig vejrafgrøde, skal du begynde at plante radicchio i det sene efterår og vinteren i varme klimaer.

Læs også: Gerbera Daisy Care & Growing Guide

7. Sennepsgrønne

Selvom det ikke er en tiltalende mulighed for børn, er sennepsgrøn en af ​​de sundeste fødevarer, du kan lægge på din salatfad. Dens attraktive røde eller grønne blade og lækker saftige stængler gør den velegnet som en vigtig ingrediens til enhver opskrift, der kræver skarp sennepsmag og lave kalorier.

Sådan vokser du:Overraskende nok er sennepsgrønt meget tolerant over for frost og varme og bemærkelsesværdigt let at dyrke i potter, indendørs eller udendørs. Få en lav 6 til 8 tommer dyb gryde; en vindueskasse ville være fint, fyld den med regelmæssig potteblanding med meget organisk materiale.

8. Mizuna

Indfødt i Japan er denne petit sennepsgrøn meget dekorativ i salater, en passende kandidat til containerhavearbejde. De spidssårede blade har imponerende sundhedsmæssige fordele, der forynge din krop dybt inde.

Sådan vokser du: Mizuna antager en kompakt vækstform og tager mindre end 40 dage at modne. Det kræver ikke meget udover fuld sol til delvis sol og moderat dræning og vokser godt i 6-8 tommer dybe potter. Den vokser ligesom spinat, så du kan så frøene tidligt på foråret for at nyde de milde, pebret serrated blade om sommeren.

9. Endive og Escarole

Endive og escarole er medlemmer af cikoriefamilien. De har samme botaniske navn -Cichorium endivia. Endive har en krøllet og stikkende tekstur med en sprød og let bitter smag. Mens escarole har et mere bredt og fladt blad, forholdsvis mindre krøllet og bitter end endiv med et strejf af nøddeagtig smag.

Sådan vokser du:Start disse bitre greens i beholdere til en hurtig sommerhøst. Mens endiv er ret tolerant over for temperatursvingninger, trives det bedst under moderat kølige forhold.

10. Brøndkarse

Vandkress er et berømt medlem af sennepsfamilien og har sprøde, små blade, der er kendetegnet ved en mørkegrøn farve og skarp, pebret smag. Det er virkelig sundt, når du smider det i salater. Denne Epicurious.com-artikel er en god læsning, hvis du vil lære at spise brøndkarse.

Sådan vokser du:Hemmeligheden ved at dyrke denne super sunde plante er at holde den delvis i skygge og give den regelmæssigt vand. Regelmæssig trimning, god dræning og optimal potteblanding er alle faktorer, der tilskynder til ny vækst og hjælper din vandkress med at trives i potter.

11. Arugula

Også kendt som raket eller roquette, bærer arugula rig peberet smag, der ofte bruges til at krydre en let salat eller pynt andre måltider. Denne populære grønne har flade og fuzzy blade, der er rige på vitamin K og vitamin B-kompleks. De er ideelle til mennesker, der lider af anæmi og gastrointestinale problemer.

Sådan vokser du:Dyrkning af arugula i potter er en nem opgave. Du kan dyrke det næsten hvert klima, selvom plantetiden kan variere. Sørg for at bruge en god pottejord og hold den fugtig, men ikke våd. Plads også planterne 4-6 inches fra hinanden, når de bliver lidt høje. Begynd at høste de modne greener efter seks uger. Arugula fungerer godt under moderate forhold og bolter ret hurtigt i sultigt vejr.

Læs også: Sådan starter du en salatskålhave

12. Collard Green

En korsblomstrende grøntsag relateret til grønkål, collardgrøn er en hæfteklammer i mange sydlige retter. Det er værdsat for sin sprøde tekstur og skarpe smag, der ofte bruges til at give sofistikering til intetsigende måltider.

Sådan vokser du:Collard greener klarer sig godt i beholdere i delvis sollys. Hvis du planter om sommeren, skal du ikke glemme at flytte den til et skyggefuldt sted i løbet af den varme eftermiddag.

Læs også: Sådan startes en containergrøntsagshave

13. Nasturtium

Med farverige, frodige blomster tegner nasturtiumplanten et smukt billede, men går ikke alene efter dets udseende. Denne tilsyneladende delikate salatgrønne er en født overlevende og trives bogstaveligt talt på forsømmelse.

Sådan vokser du:Så længe du placerer den i fuld sol og leverer nok vand, forbliver det sundt og voksende. Nasturtiums foretrækker dårlige jordarter og afskyr gødning, så du nemt kan dyrke dem i din køkkenhave og plukke et par blade og blomster for at dekorere dine salater.

Læs også: 13 bedste spiselige blomster

14. Dandelion Greens

En hårdføre og ydmyg havekrudt, mælkebøtte er spiselig fra rod til blomst. Som bladgrøn kan den dyrkes i beholdere hele året for en kontinuerlig høst. Mælkebøtter er hårdføre i USDA zone 3-11.

Sådan vokser du:At være iboende invasiv og hurtig at etablere, overlever denne flerårige plante i forsømmelse og dårlig jord, selvom den har brug for meget sollys for at trives. Du kan vælge en lille 8 tommer dyb gryde til at dyrke den.

Læs også: Bedste spiselige ukrudt

15. Broccoli Rabe

Nej, dette er ikke et andet navn for broccoli. Broccoli rabe fik dette navn på grund af sine mørkegrønne blomster, der ligner broccoli. Som en kølig sæsonafgrøde trives den bedst om foråret og efteråret.

Sådan vokser du:Selvom den tåler delvis skygge, viser den kraftig vækst i fuld sol, så det er bedst at placere den på verandaen eller dækket. Selvom det ikke er en klæber til vand, kræver det fugtig, nitrogenrig jord for at udvikle sit fulde potentiale.

16. Spirer

Med et udseende af miniaturekål er rosenkål smagfyldt og rig på vitaminer, mineraler, kostfibre samt antioxidanter. Denne grøntsag kan være en interessant tilføjelse til din salatfad.

Sådan vokser du:Det er ikke svært at dyrke rosenkål i en gryde. For enhver information, se vores detaljerede vokseguide her.

17. Bok Choy

Bok choy eller pak choi er en lækker bladgrøn, der tilhører kålfamilien. Det er tykke lange hvide stængler og blanke grønne blade er beriget med folat, carotenoider og calcium. Nascent bok choy er en lækker tilføjelse til salat og giver også en lækker coleslaw.

Sådan vokser du:Voksende bok choy er en cinch. Det er en af ​​de grøntsager, der kan vokse i skyggen, se vores liste her. Tjek vores artikel for at lære at dyrke den.

18. Salat

Denne sprøde salatgrønne er fyldt med vitaminer, mineraler og kostfibre, der gør den perfekt til folk, der har nyreproblemer og nervesygdomme. Du kan også dyrke det indendørs på vindueskarmen, her er vores artikel om det.

Sådan vokser du:Dyrkning af salat i potter er den bedste måde at høste de friskeste blade på kort tid uden en almindelig have. Brug lavvandet men bred planter. For at dyrke salat i potter, læs vores detaljerede artikel her.

Læs også: 8 lodrette haveideer til en altan

19. Sorrel

Hvordan kan du savne sorrel, når vi taler om voksende salatgrøntsager? En populær ingrediens i europæisk køkken, sorrel forsvandt fra den kulinariske scene i hundreder af år. Nu har denne tærte og tangy leafy green fundet vej tilbage i køkkener og haver.

Sådan vokser du:Ligesom andre grønne bladgrøntsager og urter er sorrel et let valg for containergartnere. Dyrk det som en årlig i en bred gryde, der er mindst 8-10 inches dyb. Hold jorden let fugtig, og hold sollyset ved at flytte beholderen i henhold til solens temperatur og intensitet - den største fordel ved at dyrke sorrel i en gryde.

20. Purslane

Purslane er faktisk en spiselig ukrudt, som ofte forsømmes og rodfæstes nådesløst af gartnere. Det er en af ​​de sundeste grønne bladgrøntsager. Overraskende nok har den rigeste kilde til Omega-3 fedtsyrer i alle bladgrøntsagerne mere E-vitamin og C-vitamin end spinat. Du kan smide det i salater eller tilberede en overdådig karry.

Sådan vokser du:Der er åbenlyse grunde til, at purslan betragtes som et ukrudt. Det er meget invasivt og let at dyrke. Tjek denne artikel for at lære at dyrke den i containere.

21. Mache (majssalat)

Mache, også kendt som majssalat, har en smule sød og nøddeagtig smag, dejlig tilføjelse med andre salatgrønne. Den delikate smag og tekstur af blade gør den perfekt til at spise rå.

Sådan vokser du:Denne kølige sæsonafgrøde vokser hurtigt og gør sig klar til høst så tidligt som 40 dage. For at vokse skal du få en bakke eller en vindueskasse, der er bred nok, 12-18 tommer bred og 6-10 tommer dyb. Giv det fuld sol, men undgå sollys om eftermiddagen, hvis vejret er varmt.

22. Kål

Frisk og sprød strimlet kål kan være den mest lækre tilføjelse til din salat. Stjernen i budgettet og alsidige salatopskrifter rundt om i verden er kendt for sin knasende og pebret smag, når den er rå.

Sådan vokser du:Du kan dyrke kål i alle klimaer, men plantetiden kan variere. Bemærk også, at dyrke kål er ikke let sammenlignet med alle de andre grøntsager på denne liste. Vælg en standard 12 tommer dyb gryde til plantning. Det er gødning, og jordbehovet svarer til blomkål.

Læs også: Sådan startes en salathave

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: VLOG - 3 - Udplantning af salat the easy way (September 2024).