Voksende stueplanter

16 Pilea typer og sorter til at vokse indendørs

Pin
Send
Share
Send

Her er de bedste Pilea typer og sorter at dekorere dit hjem med farverige brogede blade af dette let-at-dyrke stueplante!

Pilea er en slægt, der er let at dyrke, med en unik broget eller stærkt struktureret planteart, der ser ekstraordinær ud, når de kaskader. Deres kompakte størrelse gør dem til et godt centerpiece. Også den bageste vane gør mange pilea-varianter til et ideelt valg til hængende kurve. Hvis du også vil dyrke disse smukke stueplanter, så tjek disse fantastiske pilea typer og sorter en efter en nedenfor!

Tjek vores artikel om voksende pilea-plante her


Bedste Pilea typer

1. Kinesisk pengeanlæg

Botanisk navn: Pilea peperomioides

Også kendt som Pilea Sharing Plant, det er blevet en ganske populær sort i nyere tid takket være dets unikke, møntformede grønne blade, der 'kredser' rundt om potten. Det betragtes som en heldig plante, og det er ikke svært at dyrke det, hvis du er klar til at få tips, vi har her.

Vil du se flere planter, der tiltrækker penge? Klik her

2. Aluminiumsanlæg

Botanisk navn: Pilea cadierei minima

Denne kompakte husplante med lav pleje leveres med smukke grønne blade mønstret i en unik metallisk sølvglans. Vores redaktør elskede det så meget, at det blev en del af vores liste over bedst brogede indendørs planter.

3. Artilleri Fern

Botanisk navn: Pilea microphylla

Den elsker skygge og let fugtig jord og dyrker den svarende til bregner. Denne stedsegrønne sort elsker varme og mild morgensol. Planten er også populær som rockweed og krudtplante.

4. Dark Mystery Pilea

Botanisk navn: Pilea 'Dark Mystery'

Dette fascinerende stueplante viser højt struktureret chokoladebrun løv, præget af en sølvstribe trukket i midten af ​​hvert blad.

5. Venskabsanlæg

Botanisk navn: Pilea involucrata 'Venskab'

Denne utrolige sort tilbyder fint strukturerede grønne blade sprøjtet i en rig bronze lilla nuance. Det kræver konstant fugtighed og varm temperatur for at trives.

6. Grå babytårer

Botanisk navn: Pilea libanensis

Denne attraktive bunddække ser også godt ud i hængende kurve. Dens tætte grønne blade med sølvblå nuancer kaskader smukt over beholderens fælge.

7. Moon Valley Friendship Plant

Botanisk navn: Pilea involucrata 'Moon Valley'

'Månedalen' har takkede, dybt venede blade med mørkerøde undersider. I løbet af foråret producerer planten klynger af små lyserøde grønne blomster.

8. Sølvtræ Pilea

Botanisk navn: Pilea spruceana 'Silver Tree'

Den charmerende lilla-brune løv af 'Silver Tree' pilea fremhæves med en metallisk sølvstribe i midten, hvilket giver det et iøjnefaldende look!

9. Norfolk Friendship Plant

Botanisk navn: Pilea spruceana 'Norfolk'

Også kendt som Angel Wings, denne pilea-sort fremviser ovale, bronzerøde furede blade med sølvmarkeringer, der får den til at skille sig ud fra resten!

10. Krybende Charlie

Botanisk navn: Pilea nummulariifolia

Denne hurtigtvoksende stedsegrønne flerårige har ovale, lyse til blanke mellemgrønne blade, dybt krøllede med tandede kanter, der giver planten et krøllet udseende.

11. Baby tårer

Botanisk navn: Pilea depressa

Baby tårer er en smuk pilea type til hængende kurve og potter på plantestande ser det stedsegrønne bageste løv så perfekt ud og det bedste - det er super nemt at dyrke.

12. Pilea Globosa

Botanisk navn: Pilea serpyllacea

Hvis der er en pilea-sort, skal du vælge at tilføje farve - det skal være dette! De små, saftige blade ser så søde ud i kontrasterende potter.

13. Silver Leaf Artillery Plant

Botanisk navn: Pilea glaucophylla

Med bløde lyserøde røde stængler, der holder klyngerne af runde blågrønne blade, kan denne let at dyrke bønsort være en stjernetilføjelse til din plantesamling!

14. Sølvsky

Botanisk navn: Pilea pubescens 'Silver Cloud'

Planten fik sit navn af en grund, og det er på grund af sine charmerende sølvblade med en kontrastfarve af rødt på bagsiden! Det er en kompakt sort og dyrker små blomster.

15. Jamaicansk Pilea

Botanisk navn: Pilea grandifolia

Med lyst æblegrønt, blankt løv - denne pilea-sort ser frodig og storslået ud som navnet. Som andre pileaplanter er det heller ikke svært at dyrke det.

16. Sortbladet Panamiga

Botanisk navn: Pilea omvender sig

Ikke så populær som de andre pilea-sorter, denne prøve er virkelig nem at dyrke af frø og tilbyder fantastisk løv, der er en blanding af dybgrøn og sort.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Pilea Peperomioides Pup Pruning ComPILEAtion (Kan 2024).